ABD-Meksika sınırındaki duvardan atılan minik kardeşler ailesine kavuşuyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:42 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:43 pm

Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika sınırındaki duvarın üzerinden geçtiğimiz aylarda atılan 3 ve 5 yaşındaki iki kız kardeşin, günler sonra ilk kez ailesiyle buluşacağı öğrenildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne iltica hakkı edinme umuduyla El Paso sınırında yaşanan mültecilerin dramı devam ediyor. İnsan kaçakçıları geçtiğimiz ay El Paso sınırında 3 ve 5 yaşındaki iki kız kardeşi 4.5 metrelik duvardan atmıştı. Yaşanan dram sınır güvenliğinin termal kameraları tarafından görüntülendi.

Adları Yareli ve Yasmina adlı iki kız kardeşin ABD Sınır Devriyeleri ekipleri tarafından serbest bırakıldı. İki kız kardeşin 16 gün sonra New York’ta bulunan ailesiyle buluşacakları belirtildi.

NE OLMUŞTU?

30 Mart günü Meksika ila ABD sınırında insan kaçakçıları, iki küçük kızı sınır duvarından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafına atarak kaçmıştı. El Paso Sınır Güvenliği Şefi Gloria Chavez ise “Bu kaçakçıların masum çocukları dün gece 4.5 metrelik sınır bariyerinden acımasızca atmaları beni şaşkına uğrattı. Eğer termal kameralar olmasaydı, çocuklar tespit edilemeyecekti. Ve iki kardeş ölüm tehlikesi yaşayabilirdi.” demişti.