ABD’li validen koronavirüse ilişkin flaş Türkiye iddiası!

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 1:45 am - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 4:39 am

ABD Maryland Eyaleti’nin Valisi Larry Hogan, eyalette 2 kişide koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Hogan, bunlardan 86 yaşında olan kadın ile ilgili “Bu Türkiye’ye seyahat ile bağlantılı ilk korona vakası gibi görünüyor” açıklamasında bulundu.

ABD’deki Maryland Eyaleti’nin Valisi Larry Hogan, eyalette yaşanan koronavirüs vakalarıyla ilgili bilgi vermek için gazetecilerin karşısına çıktı. Hogan, 2 kişinin koronavirüs testinin daha pozitif çıktığını, bunlardan 86 yaşında olan kadının Türkiye’den ABD’ye seyahat ettiğini açıkladı.

Yaşlı kadının karantinada olduğunu ve tedavi altına alındığını belirten Hogan “Bu Türkiye’ye seyahat ile bağlantılı ilk korona vakası gibi görünüyor” dedi. Eyalette daha önce de 3 vaka daha belirlenmişti.

SİNGAPUR’DA DA YAŞANMIŞTI

Singapur merkezli yayın yapan ChannelNewsAsia’da yer alan habere göre, 3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Singapur Dışişleri Bakanlığı, Singapur’daki Türkiye Büyükelçiliği’ni haberdar ettiklerini ve konuyla ilgili irtibat halinde olduklarını belirtmişti.

ABD’li makamlardan Türkiye’ye benzer bir bilgilendirme yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi verilmedi.