ABD Kongre Üyesi Keating’den iktidar medyasına İmamoğlu yalanlaması

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 12:22 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 12:23 pm

ABD Kongre Üyesi Bill Keating, iktidar medyasının gündeme getirdiği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü yönündeki iddialara yalanladı.

Yeni Akit, Aydınlık, Takvim, haber7 gibi iktidar güdümündeki medya kuruluşlarında ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Keating’in “Türkiye’yi Batı rotasına sokmak için İmamoğlu’yla görüştük” dediğine yönelik haberler yayımlanmıştı.

ABD Kongre Üyesi Bill Keating konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı, iddiayı yalanladı.

Keating paylaşımında “Başkan İmamoğlu ile ne konuştum ne de görüştüm. 31 Mart’taki ifadelerim, Başkan’ı bir oturuma davet etmek hakkında ekibimle daha önce yaptığım bir değerlendirmeye yönelikti, ancak herhangi bir temas olmadı ve çıkan haberlerin aksine Başkan ile kesinlikle konuşmadım” ifadelerini kullandı.

İBB DE YALANLAMIŞTI

Öte yandan İBB Sözcüsü Murat Ongun da iddiayı yalanlayarak şu açıklamayı yapmıştı: “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ABD Kongre Üyesi Bill Keating ile görüştüğü ile ilgili haber tamamen uydurmadır. Şehrimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yürüttüğümüz bütün diplomatik görüşmeleri açıklıkla paylaşmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”