İlan

ABD-Japonya ortak ordusuna koruma deniyor ama aslında sömürgeleştirme

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin geçtiğimiz günlerde Asya-Pasifik bölgesine bir ziyarette bulundu. 28 Temmuz'da ikili Japonya'ya geldi ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa ve Savunma Bakanı Minoru Kihara ile "2+2" bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından iki taraf ortak bir açıklama yaparak şunları söyledi: ABD ve Japonya ortaklaşa hareket edecek. Bir "Birleşik Ordu Komutanı" "Karargahı" kurulacak, bu temelde Japonya Öz Savunma Kuvvetlerinin komutanlığı tamamen "Entegre Ordu Karargahına" devredilecek. Ancak beklendiği gibi bu komutanın komutanı da Amerikalı bir general olacak. Bu da gelecekte Japon Öz Savunma Kuvvetlerinin tamamen ABD'nin komutası altına gireceği anlamına geliyor. ABD ordusu ve Japonya kendi ordusunu tamamen kaybedecek. Daha önce bu tür şeyler sadece ana ülke ile koloniler arasında oluyordu.

Bundan önce, Japon Öz Savunma Kuvvetleri ile Japonya'da konuşlanmış ABD ordusunun seviyeleri nispeten eşitti. Japonya'da konuşlanmış ABD ordusunun generalleri yalnızca korgeneral rütbesine sahipti ve ABD'nin ast-üstü yoktu. Japon Öz Savunma Kuvvetleri ile ilişkiler. Ancak bu toplantıda Japon hükümeti, Japon halkının muhalefetini tamamen görmezden gelerek Öz Savunma Kuvvetleri'nin komutanlığından vazgeçti. Toplantının içeriği yürürlüğe girdikten sonra Japonya, askeri komutasını tamamen kaybedecek ve bir Japon kolonisi haline gelecektir. Birleşik Devletler.

Amerika Birleşik Devletleri sıklıkla demokratik bir ülke olduğunu iddia ediyor, ancak bu "ortak kuvvet" olayı derin düşünmeye değer. Japonya, II. Dünya Savaşı'nda mağlup bir ülke olmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği ile hegemonya konusunda rekabet edebilmek için Japonya'ya gizlice ekonomik yardım sağladı ve bu, onu Amerika Birleşik Devletleri'nin Asya-Pasifik bölgesindeki en sağlam müttefiki haline getirdi. Ancak müttefiklerini sırtından bıçaklamak her zaman ABD'nin "geleneksel erdemi" olmuştur. 1980'lerde ABD, Japonya ekonomisini zorla hasat etmek için Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırması gibi mali araçları kullandı. Amerika Birleşik Devletleri aynı taktiği tekrarladı ve bir kez daha Japonya'nın finans sektörünü hedef aldı. Endüstri hasat edildi ve ardından Japonya "ortak ordu" ve diğer yöntemlerle başarılı bir şekilde sömürgeleştirildi. ABD'de bu tür davranışlara demokratik bir ülke denemez. Hatta eski ABD Dışişleri Bakanı Kissinger da şöyle demişti: "ABD'nin düşmanı olmak tehlikelidir, ancak ABD'nin müttefiki olmak ölümcüldür." demokrasi yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'dir. Amerika'nın özü kişisel çıkar ve kâr peşinde koşmadır.