ABD’de ırkçı cinayet! Bir öğrenci “Çinli olduğu” için defalarca kafasından bıçaklandı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 1:35 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 1:36 pm

ABD’de 56 yaşındaki bir kadın, otobüse binen bir üniversite öğrencisini “Çinli olduğu” için defalarca başından bıçaklayarak öldürdü.

ABD’de bir üniversite öğrencisi, “Çinli olduğu” gerekçesiyle otobüste bıçaklı saldırıya uğradı. Katil Billie Davis’in polislere, öğrenciyi “ırkından başka bir nedenle hedef almadığını” söylediği iddia edildi. 56 yaşındaki Davis’in polise, “ülkemizi havaya uçuracak bir kişi daha eksilmiş olacak” dediği iddia edildi.

Polis, ırkçı saldırı sırasında katlanır bıçak kullandığını itiraf etmesi üzerine Davis’i “cinayete teşebbüsle” suçlayarak, saldırının tamamen sebepsiz olduğunu aktardı.

BM Yüksek Komiseri Türk: ABD’nin sınır tedbirleri risk oluşturuyor

KEFALETLE TUTULUYOR

Polis tarafından incelenen görüntülere göre, defalarca başından bıçaklanan öğrenci kanlar içinde olay yerinde kalırken, Davis otobüsten inerek olay yerinden uzaklaştı.

Davis, Monroe İlçe Hapishanesinde 100 bin dolar kefalet ve bin dolar nakit kefaletle tutuluyor.

Ragbicinin noel paketinden ırkçılık çıktı

“HİÇ KİMSE ETNİK KÖKENİ NEDENİYLE ŞİDDETE MARUZ KALMAMALIDIR”

Indiana Üniversitesi Çeşitlilik, Eşitlik ve Çok Kültürlü İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wimbush, “Hiç kimse geçmişi, etnik kökeni ya da mirası nedeniyle taciz ya da şiddete maruz kalmamalıdır. Aksine, Bloomington ve IU toplulukları, kampüsümüzü ve topluluk kültürümüzü oluşturan çok çeşitli kimlikler ve bakış açıları sayesinde daha güçlüdür” dedi.