ABD, Irak ve Suriye’de 85 hedefi vurdu!

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 2:06 am - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 2:10 am

ABD, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlı milis gruplara ait 85 hedefi vurduğunu açıkladı. Biden, saldırılarla ilgili açıklamasında, “Müdahalemiz seçtiğimiz yer ve zamanlarda devam edecek” dedi.

Suriye – Ürdün sınırında ABD üssüne düzenlenen saldırıda 3 Amerikalı asker öldürülmüştü. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada bu saldırıya karşılık verildiği  belirtilerek, Suriye ve Irak’ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

Saldırılarda ABD’den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı ve 125’ten fazla güdümlü bombanın kullanıldığı belirtilen açıklamada, hedeflenen bölgelerde kumanda ve kontrol merkezlerinin, roket ve füzeler ile insansız hava araçlarının vurulduğu ifade edildi.

Husiler’den “ABD’den Çin’e arabuluculuk teklifi” iddiası

“ÜS SALDIRISINA BU GÜN KARŞILIK VERDİK”

ABD Başkanı Joe Biden, saldırılarla ilgili açıklama yaptı. 3 ABD askerinin öldürüldüğü saldırıya bugün yaptıkları operasyonla karşılık verdiklerini söyleyen ABD Başkanı Joe Biden “Talimatımla, ABD askeri güçleri, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları ve destekledikleri milislerin ABD güçlerine saldırmak için kullandıkları tesislerdeki hedefleri vurdu. Müdahalemiz bugün başladı. Bizim seçtiğimiz yer ve zamanlarda devam edecektir” dedi.

Biden, şöyle devam etti:

“Orta Doğu’da veya başka bir yerde çatışma istemiyoruz. Ancak bize zarar vermeyi amaçlayan herkes şunu bilsin, bir Amerikalı’ya zarar verirseniz, karşılık veririz.”

IRAKTAN AÇIKLAMA

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu saldırılar, Irak’ın bölgede istikrarı sağlamaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Bu, Irak’ın egemenliğinin ihlali ve Irak hükümetinin çabalarının baltalanması anlamına geliyor.” dedi.

Kaynak: TELE1