ABD hükümeti SMIC’i de kara listeye dahil etti

Yayın tarihi: 28 Aralık 2020 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 12:06 pm

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei şimdi de SMIC engeliyle karşı karşıya. Bakalım bu engel nasıl aşılacak?

Akıllı telefon pazarındaki yükselen isimlerden biri olan Huawei şu aralar zor günler geçiriyor. 2020 yılında ABD tarafından pek çok ambargoya tabi tutulan Çinli üreticinin eli kolu bağlanmış durumda

Bilindiği üzere Huawei her ne kadar kendi yonga setini geliştiriyor olsa da bunların üretimi TSMC tarafından gerçekleştiriliyor.

ABD son olarak TSMC’nin Huawei ile olan ilişkisini de bitirmişti. Bunun üzerinde Çin’in en büyük yonga seti üreticisi SMIC’e dönüş yapan Huawei’nin karşısına yine ABD dikildi.

 SMIC

Hali hazırda Çin’in en büyük yonga seti üreticisi SMIC diyebiliriz. Fakat SMIC’in bile en ileri teknolojisi 14nm’lik yonga setlerini üretmeye yetiyor.

SMIC bu teknolojiyi geliştirmek için kolları sıvamıştı ki karşısında ABD’yi buldu. ABD hükümeti SMIC’i de kara listeye dahil etti. Peki bu ne anlama geliyor?

Kısaca özetlemek gerekirse SMIC de artık ABD merkezli şirketlerle ticaret yapabilmek için lisans almak zorunda kalacak. Eğer lisans verilmezse SMIC de ABD merkezli şirketlerle ticari ilişkiler yürütemeyecek.

Görünen o ki ABD şimdide Huawei’yi kendi yonga seti üretim merkezini kurmaya zorluyor. Fakat bu merkezi kurmak, tüm bileşenleri temin etmek düşünüldüğü kadar kolay değil. Bakalım Çinli telekomünikasyon devi bu engelleri nasıl aşacak? Bekleyip birlikte göreceğiz.

Galaxy S21 ile çekilmiş fotoğraf sızdırıldı