‘ABD hala teröristlerle beraber’

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 8:13 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 8:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin “Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi” başlıklı uluslararası konferansında yaptığı açıklamada, “ABD’nin mültecilere sahip çıkmak gibi bir derdi yok, dert başka. Hala bunlar terörle, teröristlerle beraberler.” ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin “Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi” başlıklı uluslararası konferansında konuşma yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,” ABD’nin mültecilere sahip çıkmak gibi bir derdi yok, dert başka. Hala bunlar terörle, teröristlerle beraberler” dedi.

Erdoğan’dan Berat Albayrak çıkışı: Kuduruyorlar

Erdoğan’ın açıklamasının satır başları şöyle;

  • Maddi imkanları bizden katbekat fazla olan ülkeler mültecileri toplama kamplarına mahkum ederken biz bu insanlarla ekmeğimizi paylaştık.
  • Dostlar, dostluğunu icra ettiği müddetçe gönlümüzü açarız. Ama etmezlerse bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da onu yaparız.
  • ABD’nin mültecilere sahip çıkmak gibi bir derdi yok, dert başka. Hala bunlar terörle, teröristlerle beraberler
  • Kabul ettikleri birkaç yüz mülteciyi reklam malzemesi olarak kullananlar, insan hayatı ile ilgili bu kriz karşısında sorumluluk üstlenmiyor
  • (Göçmenler konusunda) İnsanlık sadece Akdeniz’de değil, Ege’de ve Meriç’te de sınıfta kalmıştır.
  • AB, Yunanistan’a 100 bin sığınmacı için 3 milyar avro destek verirken Türkiye’deki 4 milyon sığınmacı için elini taşın altına koymadı

Erdoğan: Bizim zihniyetimiz kendi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlıkla hesaplaşmayı reddeden bir zihniyettir

Erdoğan’a ‘sevgi gösterisi’ yapan adam sosyal medyanın gündeminde