ABD Genelkurmay Başkanı ABD halkı ve ordudan özür diledi

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 4:41 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 4:41 pm

ABD Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, geçen Perşembe günü, Başkan Donald Trump’a savaş üniformasıyla Beyaz Saray’dan bir kiliseye yürüyüşte eşlik etmenin yanlış olduğunu söyledi.

Ulusal Savunma Üniversitesi ​​töreninde yaptığı açıklamada Milley, ‘’O sırada o ortamda bulunmam ordunun iç siyasete müdahil olduğu algısını yarattı. Görevdeki bir askeri yetkili olarak, bunun bir hata olduğunu anladım. Orada olmamalıydım” dedi.

Can Ataklı Trump’a dikkat çekti: Buraya o aklı verenler şimdi kendileri uyguluyor

Başkan Trump, yürüyüş sırasında yanına üzerinde üniforma olan Genelkurmay Başkanı General Milley’i de alarak Savunma Bakanı Esper ve Adalet Bakanı Barr’Ia bir kilise önünde İncil ile poz vermişti.

Bu sırada çevrede polisle barışçı göstericiler arasında çatışmalar yaşanmış, polis biber gazı kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Minnesota eyaletinde siyahi yurttaş George Floyd’un gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından ülke çapında protestolar başlamıştı.

ABD’nin başkenti Washington’da da ırkçılık karşıtı protestoların tırmanması üzerine Trump, gösterileri askeri birliklerle bastırma tehdidinde bulunmuştu.

Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısının ardından, yanında Bakan Esper, Orgeneral Milley, Adalet Bakanı William Barr, kızı Ivanka, Damadı Jared Kushner ve birçok yetkiliyi yanına alarakSt. John Kilisesine yürüyerek gitmişti.

Bu sırada çekilen fotoğraf basına yansımış, Milley’in resmi kıyafet yerine eğitim ve harp kamuflajıyla Trump’ın arkasında yürümesi büyük eleştirilere neden olmuş, ABD ordusunun halkı tehdit ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

TRUMP ELİNDE İNCİL İLE POZ VERMİŞTİ

Trump, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmanın ardından, elindeki İncil ve kabinesinden bazı üyelerle yürüyerek, Beyaz Saray yakınlarındaki yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip St. Johns Kilisesi’ne gitmiş, kilisenin içine girmeyen ve önünde elindeki İncil’i havaya kaldırarak konuşan Trump, “Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız.” demişti.