ABD F-35’ini kaybetti! Bulunması için halktan yardım istendi

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 12:13 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 12:14 am

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bir F-35 uçağı kayboldu. Uçağı arama çalışmaları devam ederken pilotun fırlatma koltuğuyla atladığı ve yaralı olarak kurtulduğu belirtildi. Uçağın bulunması için halktan yardım istenirken ülkede uçakta neden takip cihazı olmadığı sorgulanıyor.

ABD’nin değeri 80 milyon dolar civarında olan, Türkiye’nin de sipariş edip alamadığı, F-35B Lightning II tipi savaş uçağı, Güney Carolina’nın Charleston kentinin kuzeyindeki  Moultrie ve Marion gölleri yakınlarına düştü.

Pilot uçaktan fırlatma koltuğu ile atlayarak kurtuldu. ABD basınında yer alan bilgilere göre pilot, South Kenwood Drive bölgesinde bulundu. Henüz uçaktan neden atladığı bilinmeyen pilotun durumunun stabil olduğu, bölgedeki bir tıp merkezine sevk edildiği belirtildi.

F-35 uçağının bulunması için bölgede çalışma başlatıldı. Arama çalışmaları karadan ve havadan sürerken, yetkililer, yerel halktan da uçağın bulunması konusunda yardım istedi.

Charleston Ortak Üssü’nün Twitter platformunda yaptığı paylaşımda, “Kurtarma ekiplerimizin F-35’i bulmasına yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiye sahipseniz lütfen Üs Savunma Harekat Merkezini arayın” çağrısı yapıldı.

Bir F-35 daha pert oldu! İniş sırasında burun üstü çakıldı

“NASIL OLUR DA BİR F-35’İ KAYBEDERSİNİZ?”

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Nancy Mace, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nasıl olur da bir F-35’i kaybedersiniz? Nasıl olur da bir takip cihazı olmaz ve halktan ne istiyoruz? Uçağı bulup teslim etmelerini mi? ifadelerini kullandı.

“HAVADA MI, SUYUN ALTINDA MI?”

Mace, başka bir gönderide pazartesi öğleden sonra ABD Deniz Piyadeleri tarafından kendisine durum hakkında bilgi verileceğini söyledi. Mace, daha sonra “F-35’in havada mı yoksa su altında mı olduğunu kimse bilmiyor” dedi.

ABD ordusu 2018 yılında yine Güney Karolina eyaletinde meydana gelen bir kazanın ardından tüm F-35’leri geçici olarak yere indirmişti.