ABD endişelendi! Acaba Putin’i çok mu köşeye sıkıştırdık

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 10:43 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 2:19 pm

Dünya’nın Rusya’ya yaptığı yaptırımların hızını şaşkınlıkla karşılayan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tepkisinin sertleşip savaşı genişletmesinden endişe ediyor.

The New York Times’ta yer alan habere göre; Rusya’ya karşı koyma stratejisini tasarlayan kıdemli Beyaz Saray yetkilileri, sessizce yeni bir endişeyi tartışmaya başladılar. Moskova’ya yönelik tahmin ettiklerinden daha hızlı gelişen yaptırımlar. Bu yaptırımların Vladimir Putin’i köşeye sıkıştırması ve onu harekete geçmesine neden olabilir.

Üç yetkiliye göre, son günlerde Durum Odası toplantılarında konu tekrar tekrar gündeme geldi. Amerikan istihbarat yetkililerinin Beyaz Saray ve Kongre’ye söylediğine göre Putin’in eğilimi, kendini tuzağa düştüğünü hissettiğinde, öfkesini ikiye katlamak olabilir.

Bu nedenle, Rus kuvvetlerinin yaptığı erken hataları telafi etmek için Ukrayna şehirlerinin gelişigüzel bombalanmasından, Amerikan finans sistemine yönelik siber saldırılara, daha fazla nükleer tehdide ve belki de savaşı ötesine taşımak için hamlelere kadar bir dizi olası aşırı tepkiyi Putin tarafından gerçekleştirilebileceğini söylediler.

Bu endişeler, Putin’in Pazar günü ülkenin stratejik nükleer silahlarını Batı’nın “agresif yorumlarına” yanıt vermek için “savaşmaya hazır” alarmına geçirmesiyle  hızlandı.

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya’da yangın tehlikesi geçti! İşte dakika dakika gelişmeler…