ABD de hava sahasını Rusya’ya kapattı

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 6:57 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 7:44 am

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri saldırısı nedeniyle ABD’nin hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattıklarını duyurdu. Daha önce de 10 ülke hava sahasını Rusya’ya kapattığını açıklamıştı. Rusya da misilleme olarak çok sayıda ülkeye hava sahasını kapatmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresinde Temsilciler Meclisi ve Senato’nun ortak oturumunda ilk kez “Birliğin Durumu” konuşmasını yaptı. Konuşmasına Rusya-Ukrayna savaşına değinerek başlayan Biden, “6 gün önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi tehditkar yollarında ilerleyebileceğini düşünerek, özgür dünyanın temellerini sarsmaya başladı. Ama çok fena yanıldı. Ukrayna’ya girebileceğini ve dünyanın boyun eğeceğini düşündü. Ama hiç düşünmediği bir güç duvarı ile karşılaştı. Ukrayna halkıyla karşılaştı.” dedi.

“DİKTATÖR” DEDİ

Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlardan dolayı Ukrayna’nın tarafında olduklarını söyleyen Biden, şu ifadeleri kullandı:

“Tarihimiz boyunca şu dersi öğrendik; diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediğinde, daha çok kaosa yol açarlar, yollarına devam ederler. Amerika’ya ve dünyaya yönelik tehditler de artmaya devam eder. Bu nedenle NATO ittifakı 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da barış ve istikrarı güvence altına almak için kuruldu. ABD, diğer 29 ülkeyle birlikte NATO’nun bir üyesidir. Bunun bir anlamı var. Amerikan diplomasisinin bir anlamı var. Amerikan çözümünün bir anlamı var.”

UKRAYNA YERİNE İRAN DEDİ

Biden konuşmasının bir yerinde Ukrayna yerine İran dedi.

Polonya Rus uçaklarına hava sahasını kapadı

HAVA SAHASINI KAPATAN ÜLKELER

Norveç

İsveç

Finlandiya

Polonya

Letonya

Romanya

Avusturya

İngiltere

Almanya

Fransa