ABD Büyükelçisi’nden Atatürk vurgusu

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 12:06 am - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 12:06 am

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake’in, ABD Bağımsızlık Günü konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk vurgusu dikkat çekti. Flake, “Bu ulusun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Böyle bir millet esir yaşamaktansa ölsün daha iyidir. O halde ya istiklal ya ölüm’ demişti. Bizim kurucu atalarımıza da işte bu dinamik ilke rehberlik etmişti” dedi.

Flake, 4 Temmuz ABD Bağımsızlık Günü dolayısıyla bugün ABD Büyükelçilik Rezidansı’nda resepsiyon verdi. Flake açılış konuşmasında “Yaşlı bir büyükelçi olarak Türkiye’ye gelirken çıktığımız bu yolculukta başladığımız noktaya döndüğümüzü hissediyorum. Türkiye gibi önemli bir görev yerinde gerek siyasi gerekse coğrafi olarak kendisini her zaman olayların merkezinde bulan bir ülkede ülkemi temsil ediyor olmak benim için büyük bir onur” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ DEMİŞTİ, BİZİM ATALARIMIZA DA BU İLKE REHBERLİK ETMİŞTİ”

Flake Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yaparak, “Bugün burada, bağımsızlığı kutlamak için bulunuyoruz. Peki bağımsız olmak ne kadar önemli? Bu ulusun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Böyle bir millet esir yaşamaktansa ölsün daha iyidir. O halde ya istiklal ya ölüm’ demişti. Bizim kurucu atalarımıza da işte bu dinamik ilke rehberlik etmişti” diye konuştu.