ABD Büyükelçisi, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 9:03 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 9:03 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni atanan Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Flake, İBB’nin ‘Askıda Fatura’ uygulamasıyla ilgili bilgi aldı.

ABD Ankara Büyükelçisi Flake ve eşi Cherly Flake Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında ziyaret etti. Flake İmamoğlu’ndan, 2021 yılı “Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması”nda büyük ödülü kazanan ‘Askıda Fatura’ uygulamasıyla ilgili bilgi aldı Görüşmeye, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria L. Darnell de katıldı.

Büyükelçi Flake ve eşini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “İstanbul, dünyanın en önemli şehirlerinden birisi ve dünyayla olan bağının en kuvvetli olması gereken kentlerden birisi. Zira, bu yüzyılın şehirlerin yüzyılı olacağını düşünüyorum. Bu duyguyla, göreve geldiğim günden beri hem ABD Büyükelçiliği ile hem de Sayın Başkonsolosla yürüttüğümüz güzel ilişkilerin, sizin bu yeni görev döneminizde çok daha iyi yerlere gelmesini elbette diliyorum” dedi.

“DÜNYANIN BÜYÜK BİR MİRASINI İSTANBUL’DA YAŞATIYORUZ”

Ziyaret öncesinde, restorasyon çalışmaları yaklaşık 6 ay sonra bitecek olan tarihi Bozdoğan Kemeri’nde incelemelerde bulunduğu bilgisini Büyükelçi Flake ile paylaşan İmamoğlu, “Dünyanın büyük mirasını İstanbul’da yaşattığımızı biliyorum” diye konuştu.

ASKIDA FATURA HAKKINDA BİLGİ ALDI

Büyükelçi Flake de İstanbul gibi güzel bir şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İBB’nin, iyilik hareketi olarak kurumsal denetim altında uyguladığı “Askıda Fatura” projesinin, 2021 yılı “Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması”nı kazanmasına vurgu yapan Flake, içeriği hakkında bilgi aldı. İstanbul’un kalabalık bir şehir olduğunu vurgulayan ve nüfusunu merak eden Flake, Arizona’da 2 senatör olarak 7 milyonu temsil ettiklerini ifade etti. İmamoğlu ve Büyükelçi kalabalık ailelerde büyümenin, yönetim noktasında kişiye daha fazla anlayış, hoşgörü kazandırdığından da bahsetti.

İmamoğlu ve Flake, görüşmede muhtemel iş birliği alanları ve yerel girişimleri destekleme konularında fikir alışverişinde bulundu.

İmamoğlu’nun gittiği restorana Erdoğan’ın da gittiği ortaya çıktı