ABD bir kez daha orman yangınlarına teslim oldu

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 9:48 am - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 9:48 am

ABD’nin California eyaleti bir kez daha orman yangınlarına teslim oldu. Yangını engellemek amacıyla bölgede 39 bin ev ve iş yerinin elektriği de kontrollü olarak kesildi.

Eyaletin güneyinde dağlık bölgedeki bir evde çıkan yangın, hızı saatte 113 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle ağaçlık alana sıçradı.

2 gündür devam eden yangın 29 kilometre karelik alanda etkili oldu. Bazı evler yangında hasar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerle mücadele oldukça güç. Alevlerin sıçraması yeni yangınlara yol açıyor.

Lake Forest ilçesinde binlerce kişi için tahliye emri verildi. Yakın bölgelerde yaşayanlara da her an tahliyeye hazır olmaları söylendi. Yangının yayılmasını önlemek amacıyla 39 bin ev ve iş yerinde elektrik kesildi. Önümüzdeki günlerde 344 bin kişi elektriksiz kalabilir. Şiddetli rüzgarın birkaç gün daha sürmesi bekleniyor.

Californiya tarihinin en büyük yangın sezonlarından birini yaşıyor.  Eyalette kayıtlara geçen en büyük 6 yangından beşi bu yangın sezonunda meydana geldi. Yangınlar nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 17 bin kilometre kare kül oldu. 10 binden fazla yapı yıkıldı. 31 kişi de hayatını kaybetti.