ABD Başkanı Joe Biden ‘Putin’ diyemedi

Yayın tarihi: 16 Nisan 2021 Cuma 6:02 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 6:05 pm

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’ın YouTube hesabında gündemi değerlendirdiği sırada Başkan Putin yerine “Başkan Klutin” dedi. Biden daha sonra Putin’in soyadını söyleyecekken ‘Klutin’ benzeri bir ifade kullandı ve hemen düzeltti.

ABD’nin en yaşlı başkanı unvanını taşıyan ve seçim kampanyası sırasında bilişsel durumuna dair çeşitli ithamlara maruz kalan Başkan Joe Biden, gaflarına bir yenisini daha ekledi. Bu sefer yanlış telaffuz başına dert oldu. Beyaz Saray’ın YouTube hesabında gündemi değerlendiren Biden, konuşması sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “Başkan Klutin” dedi.

Biden, yanlış telaffuz ettiğini anlayınca konuşmasını tekrarladı. Putin’in soyadını söyleyecekken ‘Klutin’ benzeri bir ifade kullandı ve hemen düzeltti. Sosyal medyanın diline düşen Biden’ı birçok kullanıcı, “Sayın Başkan Klutin kim?”, “Azılı rakibinin adını söyleyemiyor”,  “Merdiven faciası sonrası Klutin faciası” diyerek eleştirdi.

Biden sık sık dil sürçmeleri yaşıyor ve bu nedenle kendini ‘gaf makinesi’ olarak adlandırıyor. Sözgelimi mart ayında Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i başkan olarak nitelendirdi. Eylülde, seçimler öncesinde de ABD’de koronavirüs yüzünden 200 milyon kişinin öleceğini söylemişti. Ancak bu sırada yüksek ihtimalle ülkede koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısının 200 bine çıktığını kastediyordu.