ABD Başkanı Biden Covid-19’a yakalanan İrlanda Başbakanı Martin ile görüştü

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 10:03 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 10:03 am

ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19 testi pozitif çıkan İrlanda Başbakanı Michael Martin ile temas etti. Beyaz Saray, teması doğruladı fakat Biden’ın “yakın temaslı” sayılmadığını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’da İrlanda Başbakanı Michael Martin ile bir görüşme planlıyordu.  Aynı zamanda Kongredeki  St Patricks Günü etkinliğine katılacak olan Michael Martin,  Joe Biden ile birlikte katıldığı bir galadan Covid-19’a yakalanması sebebiyle erken ayrıldı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Biden ve Martin, akşam saatlerinde Washington DC’de düzenlenen bir gala etkinliğine katıldı.

Martin, etkinlik esnasında Kovid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendi ve galadan erken ayrıldı.

TEMAS ETTİ

Öte yandan Beyaz Saray yetkilileri, etkinlikte Martin’in, Biden ile temas ettiğini, ancak ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) rehberi kapsamında “yakın temaslı” sayılmadığını bildirdi.

CDC rehberine göre, bir kişinin yakın temaslı olarak nitelendirilmesi için virüs kapan kişi ile en az 15 dakika yakın temas halinde olması gerekiyor.

Martin’in sabah saatlerinde Biden ile Beyaz Saray’da görüşmesi, ardından iki liderin ABD Kongresinde düzenlenen St Patricks Günü etkinliklerine katılması planlanıyordu.

Akşam saatlerinde ise Biden ve eşi Jill Biden, Martin ve eşi Mary O’shea’yi Beyaz Saray’da ağırlayacaktı.