ABD basınından Trump hakkında flaş iddia: Parkinson hastası mı?

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 9:29 am - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 9:29 am

ABD Başkanı Donald Trump’ın West Point gezisi sırasında rampadan inerken yavaş hareket etmesi, Amerikan basınında “Başkan Trump Parkinson hastalığına mı yakalandı iddialarını gündeme getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın West Point gezisi sırasında rampadan inerken yavaş hareket etme anları ABD medyasında geniş yankı buldu. Amerikan medyasında Trump’ın rampdan aşağı inerken yavaş hareket etmesi “Başkan Trump parkison hastalığına yakalandı” iddialarını gündeme getirdi.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA

Trump yaptığı açıklamada bu yorumları değerlendirerek, West Point’te saatlerce bulunduğunu ve sadece rampadan inerken çekilen görüntüsünün basın tarafından değerlendirildiğini ifade etti. Başkan Trump, bahsi geçen rampanın kaygan olduğunu ve ayakkabılarının kösele olduğunu belirtti. Trump, bu sebeple düşmemek için rampadan yavaş yürüdüğünü vurguladı.

SU İÇERKEN ZOR ANLAR YAŞAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta New York yakınlarındaki West Point kentindeki Ordu Akademisi’nin 2020 mezuniyet törenine katılmış, Trump’ın su içerken zor anlar yaşaması, nörolojik bir belirti olabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Daha önce de kamera önündeki su içişi nedeniyle dalga geçilen Trump, yine konuşması öncesinde su içerken “zor anlar” yaşadı. Bardağı sağ eliyle kaldıran ancak ağzına götürmekte zorlanan ABD Başkanı, sol elinden yardım alma gereği hissetti.

Yale psikiyatristi Dr. Bandy Lee’ye göre bu durum başka belirtilerle birlikte bir beyin taraması gerektirecek kadar endişe verici, kalıcı nörolojik bir işaret.

Trump’ın rakibi Joe Biden’in en büyük bağışçısı olan Jon Cooper, “Son videolar, Trump’ta tıbbi olarak yanlış bir şey olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Yürüme şekli, bir bardak suyu nasıl tuttuğu, bulamaç ettiği sözleri, düşüncelerindeki labirentleri. Beyaz Saray ne saklıyor?” şeklinde bir tweet attı.