ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey İdlib için Ankara’da!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 8:31 am - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 2:10 am

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Bugün İdlib’de bizim müttefikimiz Türkiye’nin askerleri, tehditle karşı karşıya ve bu tehdit, Rusya ve Esat hükümetinden geliyor. Başınız sağ olsun” dedi.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Ankara’ya geldi. Akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na gelen Jeffrey, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Jeffrey, “Bugün İdlib’de bizim müttefikimiz Türkiye’nin askerleri tehditle karşı karşıya, bu tehdit Rusya ve Esat hükümetinden geliyor. Sahada şehidiniz var, başınız sağ olsun. Biz bugün Ankara’ya gelip Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek istiyoruz ve mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Jeffrey’nin Başdanışmanı Rich Outzen ise “ABD olarak bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Azami dayanışma içinde bulunmak istiyoruz. Bu sebeple Türk müttefiklerimizle yakın irtibat içinde olacağız” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ: TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, bugün gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 5 Türk askeri için başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Açıklamada, “Bugün gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 5 Türk askerinin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve Esad rejiminin uluslararası toplum nezdinde normalleştirilmesine karşı çıkmayı sürdüreceğiz” denildi.

PEMPEO: JEFFREY’İ TÜRKİYE’YE YOLLADIM

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırılara ilişkin, “Dün İdlib’e düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Esad rejimi ve Rusya’nın devam eden saldırıları durmalıdır” ifadelerini kullandı.

Atılacak adımları koordine etmek üzere ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i Ankara’ya gönderdiğini söyleyen Pompeo, “NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” dedi.