Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’deki iddianamesinde yok yok

Yayın tarihi: 22 Haziran 2021 Salı 2:23 am - Güncelleme: 22 Haziran 2021 Salı 5:41 pm

ABD Adalet Bakanlığı, Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın Utah Eyaleti Salt Lake City kentinde yargılanmak için iadesinin isteneceğini bildirdi.

Adalet bakanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘kara para aklama ve on ayrı para transferi dolandırıcılığı’ndan suçlandığı belirtildi.

Açıklamada ,Korkmaz’ın Türkiye ve Lüksemburg’daki banka hesapları üzerinden 133 milyon dolardan fazla parayı akladığı anlatılıyor.

Açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz ve suç ortaklarının dolandırıcılıktan elde ettikleri paraları Türk havayolu şirketi Borajet, Türkiye’de ve İsviçre’de otel, Queen Anne adında bir yat ve İstanbul

Boğazı’nda villa ve apartman dairesi satın almak için kullandığı kaydediliyor.

Açıklamada Utah mahkemesinde hazırlanan iddianamede Korkmaz’ın Kingston kardeşleri dolandırmak amacıyla, ismi verilmeyen hükümet yetkilileri aracılığıyla, federal jüri soruşturmasından ve sivil davalardan koruma sağlayabileceği yönünde yalan beyanda bulunarak bir plan tasarladığı iddiası da yer alıyor.

Adalet Bakanlığı açıklamasında ABD Vergi Dairesi (IRS) Cezai Soruşturma birimi, Çevre Koruma Dairesi Cezai Soruşturma Bölümü ve Savunma Bakanlığı’na bağlı Cezai Soruşturma biriminin davayı incelediği ve Adalet Bakanlığı’nın Uluslararası İşler Ofisi’nin soruşturmaya destek verdiği kaydediliyor.

https://www.justice.gov/opa/pr/turkish-businessman-arrested-austria-charges-he-allegedly-laundered-over-133-million-fraud