AB yetkilisi Musk’ı uyardı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 9:22 pm

Üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi Elon Musk’u İsrail-Hamas savaşı sırasında X üzerinde yanlış bilgilerin yayılması konusunda uyardı. AB yetkilisi Thierry Breton, Musk’a şirketin yanlış bilgileri ele alması ve Dijital Hizmetler Yasası kapsamındaki sorumlulukları hakkında “acil” bir mektup gönderdi.

Mektup, araştırmacıların ve teyitçilerin İsrail’deki Hamas saldırılarının ardından X üzerinde bir yanlış bilgi dalgası olması konusunda uyarıda bulunduğu bir dönemde geldi. Musk’ın platformda paylaşılan bağlantılardan başlıkları çıkarma yönündeki son hamlesi haber bulmayı zorlaştırsa da, doğrulanmış kullanıcılar savaş hakkında paylaşımlarına devam ediyordu. Oldukça vahşi görseller de içeren paylaşımlar görünüşe göre yetkilileri rahatsız etmiş olacak.

Elon Musk

AB yetkilisi Musk’ı uyardı

AB yetkilisi Breton, Musk’a yazdığı mektupta: “Hamas’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği terörist saldırıların ardından, platformunuzun AB’de yasa dışı içerik ve dezenformasyon yaymak için kullanıldığına dair göstergelerimiz var.” “Dijital Hizmetler Yasası’nın içerik denetimiyle ilgili çok kesin yükümlülükler getirdiğini size hatırlatmama izin verin” ifadeleri yer aldı.

İlginizi çekebilir: Elon Musk servetinin bir bölümünü kaybetti

Kibarca bir uyarı geçilmesine rağmen Musk’ın ifade özgürlüğü savunucusu olduğunu düşünürsek durum zorlaşabilir. Ne yazık ki Musk’ın sosyal medya platformlarında başarılı olduğunu söylemek zor. Bu kapsamda AB yetkilisi ile yaşadığı çatışmada Tesla CEO’su çabalasa da çabaları boşa çıkmış gibi duruyor desek yanlış olmaz.

Google 32.5 milyon dolarlık cezayı ödemekten kurtuldu