AB, Türkiye’ye sığınmacılar için 325 milyon dolar kaynak ayırdı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 11:41 am

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen yardım programına 325 milyon euro kaynak desteği ayırma kararı aldı.

AB Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni insani yardım tahsis edildiğini açıkladı. Açıklamada, Türkiye’nin yaklaşık 3.7 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığı belirtilerek, Türkiye’deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen Sosyal Uyum Yardım (SUY) programının 2023’ün ilk aylarına kadar devamı için AB’nin 325 milyon euro ek kaynak tahsis ettiği belirtildi.

Söz konusu programın, Türkiye’de 1.5 milyonun üzerinde sığınmacıya temel ihtiyaçlarını karşılamaları için aylık nakit desteği sağladığı hatırlatılarak, SUY’un AB tarihindeki en büyük mali yardım programı olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, SUY programı kapsamında ihtiyaç sahibi sığınmacılara dağıtılan Kızılaykart’ların finanse edileceği, söz konusu destekle sığınmacıların kira, ulaşım, gıda, ilaç ve fatura gibi gereksinimlerini karşılayabilecekleri belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in 25 Haziran’da Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Suriyelilerin desteklenmesi amacıyla 3 milyar euro’luk paket hazırlandığını ve söz konu ek kaynağın bu paket kapsamında olduğu belirtildi.

CHP’den ‘sığınmacı’ raporu: Büyük çoğunluk geleceğini Suriye’de arıyor

Taliban ve sığınmacılar konusunda Cumhur İttifakı seçmeniyle ters düştü