AA’dan İlber Ortaylı’ya, Kadir Mısıroğlu ‘sansürü’

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2020 Perşembe 9:35 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2020 Perşembe 9:35 pm

İlber Ortaylı, Kadir Mısıroğlu’nun “Keşke Yunan galip gelseydi” sözlerini eleştirince Anadolu Ajansı’nın mikrofonu önünden alındı ardından Anadolu Ajansı çalışanları programı terk etti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen Kadir Mısıroğlu’na tepki göstermesi Anadolu Ajansı’nı rahatsız etti.

Aksaray Belediyesi Kitap Günleri´ne onur konuğu olarak katılan ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı
yaptığı konuşmada, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile sık sık gündeme gelen ve kamuoyunda ‘fesli meczup’ olarak bilinen Kadir Mısıroğlu’nun ”Yunanlılar gelse daha iyi olurdu” sözlerini eleştirdi. Eleştirilerin üzerine Anadolu Ajansı muhabirlerinin mikrofonu Ortaylı’nın önünden çektiği görüldü.

Söyleşide Türkiye’nin yakın tarihine dair bilgiler veren Ortaylı, Türkiye’de devletin mukaddes bir olgu olduğunu söyledi. Sözlerine, Kurtuluş Savaşına ilişkin “Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadır Mısıroğlu’nu eleştirerek devam eden Ortaylı’nın önünden Anadolu Ajansı’nın mikrofonu alındı.

İlber Ortaylı, yapılan saygısızlığı görmezden gelerek sözlerine devam etti. Geçen sene yaşanan olayın görüntüleri yeni ortaya çıkarken, yapılan saygısızlığa tepkiler büyüdü.

İşte o görüntüler: