AA’dan Ekrem İmamoğlu’na tazminat davası!

Yayın tarihi: 1 Haziran 2023 Perşembe 9:14 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2023 Perşembe 9:14 pm

Anadolu Ajansı, 14 Mayıs’taki seçimde ajansa yönelik açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında tazminat davası açtı.

Anadolu Ajansı, 14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri sonrasında oylar sayılırken, ajansı “manipülasyon”la suçladığı açıklamalar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Anadolu Ajansı avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, Ekrem İmamoğlu’nun “asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı’nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu” savunuldu.

İmamoğlu’nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile iş birliğini sonlandırdığı belirtilen dilekçede, ajansın ticari zarara uğradığı ifade edildi.

MYK üyeleri istifa etti! CHP’de Kurultay startı verildi

Dilekçede İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtildi, bunun da manevi zarara yol açtığı ifade edildi. Anadolu Ajansı manevi zararlarının tazmini için İmamoğlu’dan 100 bin liranın tahsilini istedi.

Dava dilekçesinde İmamoğlu’nun söylemleri nedeniyle sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı öne sürüldü.

Ekrem İmamoğlu seçim gecesi oy sayımı sürerken kameraların karşısına geçerek “Öndeyiz” demiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde göründüğü veriler servis eden AA’yı “yalan söylemek” ve “manipülasyon yapmak”la suçlamıştı.

CHP’nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan’ın, sosyal medya hesabında seçim gecesi yaptığı “Bizim ekranımızda Kılıçdaroğlu hiçbir zaman kazanmıyordu” açıklaması, dilekçeye delil olarak eklendi.

Dava kazanılırsa AA yönetimi, tazminatı, düzenlenmesi planlanan Yalan ve Dezenformasyonla Mücadele sempozyumunun masraflarını karşılamak için kullanacak.