AA muhabiri: AKP’li başkanın kardeşinin vurulmasını haberleştirdiğim için kovuldum

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 5:51 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 5:51 pm

Anadolu Ajansı muhabiri Halim Öztoprak, AKP Yumurtalık İlçe Başkanı Soner Oğuzsoylu’nun kardeşinin bir muhtar tarafından vurulmasını haberleştirdiği için görevine son verildiğini iddia etti.

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde yerel bir gazete çıkaran Halim Öztoprak, AKP Yumurtalık İlçe Başkanı Soner Oğuzsoylu’nun kardeşi Gölovası Mahalle Muhtarı azası Kemal Oğuzsoylu’nun, Gölovası Mahalle Muhtarı Metin Göregen tarafından vurulması olayını 17 Eylül’de haberleştirdiği ve haberi servis ettiği gerekçesiyle Anadolu Ajansı muhabirliği görevine son verildiğini öne sürdü.

Öztoprak, şunları söyledi: “AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanı Soner Oğuzsoylu’nun kardeşi Gölovası Mahalle Muhtarı azası Kemal Oğuzsoylu’nun, Gölovası Mahalle Muhtarı Metin Göregen tarafından sahilde bir lokantada tabancayla vurulması olayını haberleştirdim. Haberi de yaklaşık 3 yıl görev yaptığım Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü’ne servis ettim.

“ŞİKAYET EDİLDİM”

Ancak bu haberin yayınlanmasından sonra Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’ne şikayet edildim. Bu şikayetten sonra da Anadolu Ajansı muhabirliği görevime son verildi Gazeteciler doğruları yazdığı için işinden edilmemeli. Pandemi sürecinden gazeteciler de olumsuz etkilendi. Belediyeler tasarruf genelgesi dahilinde gazetelere abone olmamakta. Böyle bir dönemde doğru haber yazdığı halde Anadolu Ajansı’nın yurt muhabirini kovması üzücü.”