A101 bilgi vermeye bile tenezzül etmedi, Rekabet Kurulu ceza kesmedi

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 1:40 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 1:40 pm

Rekabet Kurulu raporunda A101 ile iligli çarpıcı bir detay yer aldı. Rapörtörlerin ısrarlı takibine rağmen bilgi vermeyen A101’e ceza verilmediği ortaya çıktı.

Rekabet Kurulu’nun şubat ayında hazırladığı Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği Sektör İncelemesi ön raporunda, 33 perakendeci şirketten detaylı bilgiler istendi.

Pazarlardan Haberler’de yer alan habere göre 33 şirket arasında yer alan A101, bilgi isteme yazılarına raportörlerin ısrarlı takibine rağmen gerekli bilgiyi vermedi. Dün yayınlanan Rekabet Kurulu kararında ise şirket yetkililerinin raportörlere şunları söylediği ortaya çıktı:

“Son zamanlarda Kurum tarafından oldukça sık bilgi talep ediliyor, ilgili yazınız yoğunluk sebebiyle gözden kaçmış olabilir, ancak e-posta ile hatırlatılması sonrasında yazıyı ilgili birimlere ilettik ve cevapları hazırlamaya başladık…”

Buna karşın Kurul’un ceza vermeme gerekçesi ise şöyle oldu:

“A101 ile ilgili olarak hazırlanmış olan 09.10.2020 tarih ve 2017-3-014/BN-1 sayılı Bilgi Notunun Kurul gündeminde incelemede bulunduğu dönemde ilgili teşebbüsün talep edilen bilgileri Kurum kayıtlarına intikal ettirmiş olduğu dikkate alınarak idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kanaatine ulaşılmıştır.”