A Haber’in ‘susuz çalışan çamaşır makinesi’ davalık oldu

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 9:54 am - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 9:54 am

A Haber, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef almak için kentte su kesintileri olduğu iddiasıyla bir vatandaşla yaptığı röportajı sosyal medya hesabından paylaşan CHP’li Deniz Demir’e dava açtı.

CHP’li Deniz Demir sosyal medya hesabından A Haber’in kendisine dava açtığını duyurdu.

“Susuz çamaşır makinesini icat eden A Haber bana 50 bin TL’lik dava açmış” diye yazan Demir, “Bir vatandaşın röportajını paylaştığım için bana tv ve gazetelerinden saldıran onlar, dava açan da onlar. Ciddiye alıp dava açmamıştım” ifadesini kullandı.

Yandaş A Haber’in İBB’ye kurmak istediği su kumpasını kendi kameraları çürüttü

“CİDDİYE ALI DAVA ETMEDİM”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Demir, “A Haber’in yayımladığı bir röportajı kanalları gezerken gördüm, bunu sosyal medya hesabımdan yayınladım. Hükûmetin icraatlerini öven bir vatandaşın konuşmasını içeren bir tweet’ti. Ben de ‘vatandaş sanki mikrofonun arkasından bir şeyler okuyor’ yazarak paylaştım, hepsi bu. Günlerce bu tweet üzerinden gazete ve TV’lerinde şahsıma hakaret ettiler, CHP-FETÖ ile algı yapıyor, küstah, rezil oldu şeklinde haberler yaptılar. Ciddiye alıp dava etmedim ancak açılan saçma dava sonrası ben de dava açmayı düşünüyorum. Hukuki yollardan bu saçmalığa cevap vereceğiz.”

NE OLMUŞTU?

A Haber, İBB’yi hedef alan bir haberinde, su kesintisi yaşandığı iddia edilen bir evde kesintiden dolayı mağdur olduğunu iddia ettiği bir vatandaşla röportaj yapmıştı. A Haber muhabirinin evin içinde anons yaptığı sırada, evdeki çamaşır makinesinin çalışması dikkat çekmişti.