A Haber ‘Susamam’daki isimleri hedef gösterdi, sosyal medyadan tepki yağdı: #ahaberkapatılsın

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 7:45 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 8:04 pm

Yandaş A Haber, 2019 yılında yayınlanan “Susamam” şarkısında yer alan rapçileri hedef gösterdi. Kanalda yayınlanan “Susma” isimli belgeselde rapçilerin ‘kriminal suçlu’ oldukları ve ‘teröre hizmet ettikleri’ iddia edildi. Sanatçılar A Haber’e tepki gösterirken Twitter’da #ahaberkapatilsin hashtagi açıldı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönetim kurulu başkanvekilliğini yürüttüğü Turkuvaz Medya Grubu’nun yayın organlarından A Haber kanalında, 2019 yılında yayınlanan “Susamam” şarkısında yer alan isimler hedef gösterildi.

Türkiye’yi özetleyen iki RAP şarkı sosyal medyaya damga vurdu!

“Susma” isimli belgeselde şarkıyı söyleyen rapçiler için “Susamam ismiyle peydahlanıveren ve her birinin taciz, tecavüz, uyuşturucu dahil pek çok adi suçtan sabıkalı oldukları kısa süre içinde anlaşılacaktı” ifadelerine yer verildi.

Şarkıda çevre ve doğa sorunlarına, orman yangınlarına dikkat çeken Fuat Ergin’in bölümü şu sözlerle hedef alındı:

”Susamam derken orman yangınlarına susmayacağını ilan etti ama bir o kadar da korkaktı ya da kurnazdı. Kime susamayacağını söylemedi, söyleyemedi. Oysa o ormanları yakan PKK’ydı. Hatta hainlerin örgütü bile şarkıcıdan daha anlaşılır, daha sade dille konuşuyordu. PKK’nın ormanları biz yaktık itirafı orta yerde dururken ‘Susamam’ iddiasıyla ortaya çıkan şarkıcı onca kelimeyi art arda dizdiği halde orman yakan PKK’ye tek bir söz dahi edemedi.”

SANATÇILARDAN TEPKİ

Susamam projesinde yer alan Fuat Ergin, Hayki, Kamufle, Server Uraz ve Şanışer gibi isimler sosyal medyada A Haber’e tepki gösterirken “#Susamam” etiketi tekrar Twitter’da gündem oldu. Twitter’da #ahaberkapatilsin hashtagi açıldı.

Tepkilerden bazıları şöyle: