A Haber için ‘Basın Özgürlüğü’ vurgusu yapan Altun’a sosyal medyadan tepki

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 1:31 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 1:31 pm

A Haber ekibine yönelik Şile’deki saldırıyı kınayarak ‘basın özgürlüğü’ vurgusu yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a sosyal medya kullanıcıları, polisin şiddet uyguladığı gazetecileri hatırlattı. Altun’a “Basın özgürlüğü içinde taraf yaratıyorsunuz” suçlaması yöneltildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun İstanbul Şile’de A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ile kameraman Ayhan Arıtürk’e yönelik saldırı iddialarıyla ilgili ‘kınama mesajı’ yayınlayarak,
A Haber ekibinin Şile’de haber takibi yaparken İBB çalışanları tarafından hakaret ve fiziksel saldırıya uğramalarını kınıyorum. Darp edilen kameraman Ayhan Arıtürk ve muhabir Çağdaş Evren Şenlik ile A Haber ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Görevinin başındaki habercilere yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu vandallık aynı zamanda medya özgürlüğüne de bir saldırıdır. Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyenlerin, bu saldırıya seslerini çıkarmamaları onlar adına bir utanç vesikası olarak kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Habertürk’ten Fahrettin Altun’a yanıt

Sosyal medya kullanıcıları Altun’un paylaşımının altına polisten şiddet gören gazetecileri hatırlatan mesajlar ve fotoğraflar paylaştı. Altun’un şiddet gören diğer gazetecilerle ilgili paylaşım yapmaması tepki çekti.

BALCILAR: 3 KEZ EVİM BASILDI

Geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle evi basılarak gözaltına alınan Hasan Tolga Balcılar “Toplamda 3 kez evim basıldı , aileme ve bana yapılanlar arşı aştı, sesiniz çıkmadı. Soruşturma bile açılmadı, kınama bile olmadı. Şimdi ise; basın kartımın iptali içinde ellerinden geleni yapıyorlar…” diyerek Altun’a tepkisini gösterdi.

Fahrettin Altun ‘hınzır’ sözüne 15 bin lira istedi

BÜLENT KILIÇ BOYNUNA BASILARAK GÖZALTINA ALINMIŞTI

Başka bir Twitter kullanıcısı Murad Çobanoğlu Onur Haftası etkinliklerini takip ederken boynu bastırılarak gözaltına alınan AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç’ın görüntülerini paylaştı. Altun’un “Görevi başındaki haberciye yönelik şiddet” sözüne gönderme yaptı.

Bakanlık, Bülent Kılıç’ın gözaltına alınmasını savundu: Zorbalık değildir

LEVEN GÜLTEKİN HATIRLATMASI

Anonim bir Twitter kullanıcısı geçtiğimiz Mart ayında Halk TV’deki programa giderken saldırıya uğrayan Levent Gültekin’i hatırlattı. Altun’a “Levent Gültekin saldırıya uğrarken kimseyi kınamadın” diyerek cevap verdi.

Bu kaçıncı: Gazeteci Levent Gültekin’e saldırı

“TARAF YARATIYORSUNUZ”

İrem Kebelioğlu isimli kullanıcının tepkisi ise Altun’a “Basın özgürlüğü içinde taraf yaratıyorsunuz. Sayenizde kalmayan basının özgürlüğü konusunda da ikilik yaratıyorsunuz.” şeklinde oldu.

Ne olmuştu?

Şile Ayazma ve Kızılcaköy Plajı’nda yüzerken kaybolan 2 kişiyi arama kurtarma çalışmalarını takip eden A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ile kameraman Ayhan Arıtürk’le cankurtaranlar arasında kavga çıktı. Muhabir Çağdaş Evren Şenlik darp edildi. Polis ekiplerinin müdahale ettiği olayın ardından, Şenlik ile Arıtürk, Şile Polis Merkezi’ne giderek 5 cankurtarandan şikayetçi oldu. Meslek örgütleri saldırıyı kınarken Fahrettin Altun saldırıdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu ima eden bir mesaj yayınladı ve olayı kınadı. (Bianet)