A Haber, CHP listelerini fişleyip yayınladı

Yayın tarihi: 24 Mart 2019 Pazar 3:44 pm - Güncelleme: 24 Mart 2019 Pazar 3:44 pm

AKP’li yayın organı A Haber; CHP, ‘İyi Parti’ ve Saadet Partisi listelerinden belediye meclis üyesi adaylarını tek tek fişleyip ekranlara taşıdı.

AKP’li yayın organı A Haber isimli televizyon kanalının CHP, ‘İyi Parti’ ve Saadet Partisi listelerinden belediye meclis üyesi adaylarını tek tek fişlediği ortaya çıktı.

A Haber muhabiri Tülay Ağaoğlu’nun sunumuyla ve ‘Millet İttifakı’nın listelerinde 340 PKK’lı aday’ başlığıyla ekrana verilen fişleme listelerinde adayların bilgileri alenen gösterildi.

https://www.abcgazetesi.com/yandas-a-haber-bu-haberi-silmeyi-unutmus-3759

A Haber, verdiği haberin içeriğindeki fişleme listelerinin kaynağını açıklamazken; skandala tepkiler de gecikmedi.

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından konuya ilişkin, “AKP’nin yayın organı A HABER TV, CHP listelerinde yer alan meclis üyesi adaylarını fişliyor ve “Doğu Gecesi” düzenlemeyi suç olarak gösteriyor. Bakanlıktan gelen bu listeyi yayınlamak gazetecilik değil, tetikçiliktir. YSK onayından geçen herkesin seçimlere katılma hakkı vardır.” derken,

 

Sezgin Tanrıkulu ise “REZALET! Ahaber’e servis edilen İçişleri Bakanı’nın suçladığı ve CHP listelerinden aday kişilerden birisi. Kürtleri bu şekilde potansiyel suçlu olarak gören ve düşmanlaştıran anlayışa lanet olsun. Şunu da öğrendik Akparti eski derin devletin kirli hafızasının yeni sahibi olmuş.” ifadelerini paylaştı.