A Haber: Adana’da petrol bulundu

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 5:44 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 5:44 pm

Yandaş A Haber, canlı yayında Adana’da petrol bulunduğunu ve bu petrolün değerinin 800 milyon dolar değerinde olduğunu “müjde” olarak duyurdu. Bu sözde müjdenin gerçekliği de çok geçmeden belli oldu.

Yandaş A Haber televizyonu bugün yaptığı bir canlı yayında, Adana’da su seviyesinde petrol bulunduğunu ve Adanalılar’ın bu habere çok sevindiğini duyurdu. Bulunan bu petrolün 800 milyon dolar değerinde olduğunu da belirten yandaş kanal, haberi “müjde”ymiş gibi aktardı.

Ancak çok geçmeden “müjde”nin altında gerçekte ne olduğu da ortaya çıktı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin günlük ortalama petrol tüketimi 989 bin 900 varil. Petrolün varili yaklaşık 82 dolar. Yani günlük petrole verdiğimiz para 82 milyon dolar. 800 milyon dolar değerindeki petrol Türkiye’nin 9-10 günlük tüketimi. İşleri güçleri algı yönetimi” dedi.

CHP İstanbul Milletcekili Güresel Tekin de habere tepki göstererek sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Tekin’in resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise, “AKP’yi tebrik ediyorum. Her seçimden önce petrol, doğalgaz bula bula hesapta Türkiye dünyanın en büyük petrol rezervine ulaştı. Her seçimden sonra da benzin ve doğalgaz zamlarıyla halk gerçeği görüyor” ifadelerini kullandı.