Camide Yahudi duası okuyan İsrail askerleri bu kez cami kubbesine yazdı! “Humus yemeye geldik”

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 9:14 am - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 9:16 am

Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenledikleri baskınlar sırasında bir camiye giren İsrail askerleri Yahudi duası okudu. İsrail askerlerinin yine Cenin’de bulunan camiye Davut Yıldızı çizip “Humus yemeye geldik” yazdığı öğrenildi.

İsrail ordusu, 12 Aralık gece saatlerinde baskın düzenlediği Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinden çekildi. İsrail’in saldırılarında 12 kişi hayatını kaybetti.
İsrail askerleri, Cenin Mülteci Kampı’nda bazı evler ve binalara yanıcı patlayıcılarla saldırı düzenledi. İsrail ordusunun kullandığı patlayıcıların etkisiyle binaların iç ve dış duvarları karardı, evler, dükkanlar kullanılamaz hale geldi.

DAVUT YILDIZI ÇİZİP ‘7.10’ YAZDILAR

Hayatını kaybeden Filistinlilerin kamptaki resimlerini yıkarak bazılarının üzerine sprey boyalarla Yahudiliğin sembolü “Davut Yıldızı” çizen İsrail askerleri kamp içindeki bazı duvarlara da sprey boyalarla 7 Ekim saldırılarına işaretle “7.10” yazdı.

“HUMUS YEMEYE GELDİK”

Cenin’de bir caminin kubbesine “Davut Yıldızı” çizen askerler, İbranice “Humus yemeye geldik”, “Gazze çevresinden selamlar” yazdı. İsrail askerlerinin, kamp içinde kadınların sosyal merkezine de girerek burayı tahrip ettiği görüldü.

CAMİDE YAHUDİ DUASI OKUNDU

İsrail askerleri ayrıca işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenledikleri kanlı baskınlar sırasında bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okumuştu.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, askerler işgal ettikleri bir camiye ayakkabılarıyla girmiş; içlerinden biri caminin mihrabının önündeki mikrofonu alarak Yahudi duası söylemişti. Bu sırada bazı İsrail askerlerinin de güldüğü görülmüştü.

Fanatik Yahudi gruplar, bu görüntüleri, sosyal medya hesaplarında övgüyle paylaşırken, camiye yapılan saygısızlık çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından büyük tepki çekmişti.
İsrail’in ırkçılıktan sabıkalı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Cenin’deki camiye saygısızlık yapan askerler hakkında “Kahraman askerlerimizden Cenin’de bir camide Şema İsrael duası.” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Ordu Sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu eylemin “ordunun değerlerine aykırı olduğu, görüntülerdeki askerler hakkında disiplin soruşturması yapılacağını” ileri sürmüştü.

İsrail MOSSAD şefini Katar’a göndermeyi reddetti iddiası: Hamas’tan hamle bekliyorlar

Kaynak: AA