Antalya’da gözaltına alınan Alman vekilin davası silinip yakalama kararı kaldırıldı iddiası!

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2023 Pazar 1:40 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2023 Pazar 1:40 pm

PKK propagandası yapmakla suçlanan Alman Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, Türkiye’de gözaltına alındı. Alman yetkililerin devreye girmesiyle dava silinip yakalama kararı kaldırıldığı iddia edildi.

Alman Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, 3 Ağustos saat 15.00’te Antalya Havalimanı’na iniş yaptı. Pasaport kontrolü sırasında milletvekili olduğunu söyleyen fakat gözaltına alınan Gökay Akbulut hakkında “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yakalama kararı olduğunu öğrendi. Bir süre havalimanında tutulan Akbulut daha sonra karakola götürüldü.

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’un haberine göre sağlık kontrolünden sonra savcılığa çıkarılan Gökay Akbulut hakkında Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve Akbulut saat 23.00’te serbest bırakıldı.

Alman gazetesinin haberinde yer alan iddiaya göre Almanya Ankara Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu’nun da yakın temasta bulunduğu Akbulut hakkında Türkiye Adalet Bakanlığı da devreye girdi ve Akbulut hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan dava silindi ve yakalama kararı kaldırıldı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Gökay Akbulut ise çıkan haberler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Akbulut paylaşımında, “Bu olay, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı olmadığını bir kez daha gösterdi. Ama endişelenmeyin! Hakkımda yakalama kararı çıkartarak beni sindiremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Gökay Akbulut 2022 yılı Mayıs ayında, 1993’ten beri Almanya’da yasaklı olan PKK’nın Almanya’da faaliyet yasağının kaldırılması için önerge vermişti.

İstanbul’da ve Diyarbakır’da kendilerini ABD askeri olarak tanıtıp para aldılar: 12 gözaltı