Ali Mahir Başarır’tan Merdan Yanardağ’a gözaltıya sert tepki: Bunlar siyasal dolandırıcılardır

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 11:40 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 11:40 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler devam ediyor. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır Yanardağ’ın gözaltına alınmasını AKP’lilerin PKK’ya övgülerini hatırlatarak eleştirdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözler nedeniyle gözaltına alındı. CHP’li Ali Mahir Başarır, Yanardağ’ın sözlerini çarpıtarak servis edenlere AKP’lilerin PKK övgülerini hatırlatarak yanıt verdi. Başarır, “Yalçın Akdoğan hakkında, Orhan Miroğlu hakkında, Bülent Arınç hakkında, Mehmet Metiner hakkında, Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek bir soruşturma var mı? Neredeydi bu savcılar” dedi.

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

“ALGIYLA VİDEOYLA GELEN İKTİDAR”

Başarır’ın ifadeleri şöyle:

“Yalçın Akdoğan hakkında, Orhan Miroğlu hakkında, Bülent Arınç hakkında, Mehmet Metiner hakkında, Recep Tayyip Erdoğan hakkında tek bir soruşturma var mı? Neredeydi bu savcılar. PKK’yı açıkça övdüler. Bugün de karşısında olduğunu söylüyorlar. Ben buna inanan yurttaşlarımıza ne diyeyim? Bu durumu kınıyorum. Merdan Yanardağ’ın bu ülke için yaklaşımlarını bilen bir insanım. Bundan da bir şeyler çıkartacaklar. Çünkü algıyla, videolarla gelen bir iktidar. Bunlar siyasal dolandırıcılardır. Halkın iradesini fesata uğratmışlardır. Bu ülkenin gerçek sorunu yoksulluk ve yolsuzluktur.”