Mersinli rekortmen ikinci kez Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:04 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:05 pm

Mersin’de daha önce 252 kez tek ayak üzerinde ip atlayarak rekor kıran 56 yaşındaki Ali Polat, bu kez de başparmakla şınav çekerek Guinness Rekorlar Kitabı‘na girdi. Üç torun sahibi Polat, “Gençler sporu asla bırakmasın. Emek verirseniz mücadele ederseniz başarırsınız” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan işçi emeklisi Ali Polat, çocuk yaşlardan bu yana beri Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmak için emek veriyor. Henüz 8 yaşındayken, boksör ağabeyinden görerek ip atlamaya başlayan Polat, 51 yaşına geldiğinde başvurduğu Guinness Rekorlar Kitabı’na, 252 kez tek ayak üzerinde ip atlayarak girmeye hak kazandı. Kitaba adını yazdırma tutkusu süren Polat, ikinci kez rekor kırmak için çalışmaya devam etti. Polat bu sefer de ‘Başparmakla şınav çekme’ yarışmasına girdi. Bu yarışmadan da zafer elde eden ve 1 dakikada 76 şınav çekerek bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

“BRUCE LEE İZLERDİM REKOR KIRDIM”

Kırdığı rekorlarla ilgili sertifikalarını da alan Ali Polat, DHA’ya konuştu. Polat, “Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek çok büyük bir mutluluk benim için. Bu serüvene 8 yaşında başladım. Ağabeyim boksördü ip atlardı, o ipi bırakınca ben alır oynardım. Bruce Lee filmlerini izlerdim. Ona hayrandım. Filmlerinde tek parmakla şınav çekerdi, oradan kalma bir heves benim için. Çok çalıştım, emek verdim. Sonunda başardım. 2018’de tek ayak üzerinde 252 defa ip atlayarak rekorlar kitabına girmeye hak kazandım. Orada yaş kategorisi yok. Gençlerle yarışıyordum. Ardından şınav rekorunu denemek istedim. Başparmaklarımla 1 dakikada 76 kez şınav çekerek birinci oldum. Orada da dünya rekorunu elde ettim. Ülkemizin ve şehrimizin adını 2 defa rekorlar kitabına yazdırmak benim için çok büyük bir mutluluk. Gençler sporu asla bırakmasın. Emek verirseniz mücadele ederseniz başarırsınız. Ben mücadele ettim kazandım siz de deneyin mutlaka yaparsınız. Spor, çok güzel bir şey. Kötü alışkanlıklardan uzak durursunuz” ifadelerini kullandı.

2 metre 15 santimetre boyundaki Rümeysa, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi