Erdoğan: İkinci turun başımızın üstünde yeri var

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 2:28 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 11:53 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçları belli olmadan AKP Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaptı. Erdoğan açıklamasında “Seçim sistemimizin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Birileri mutfakta biz de balkonda. Ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarım, Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurt içi oyları gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem de yurt dışı oylarının vakit alacağı anlaşılıyor.

Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor. Ama seçimin tam sonuçları belli olmadığı için bekliyoruz. Biz geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik. Sözlerime İstanbul’dan Ankara’ya buraya gelen bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Biz her zaman Milli iradenin kararına yani sizin kararınıza saygı duyuyoruz.
Kardeşlerim sonuç ne olursa olsun cumhurbaşkanlığında tercihini bizden yana yaptığı görünen 27 milyona yakın vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum 56 milyon vatndaşımıza teşekkür ediyorum.

“SEÇİMİN İKİNİCİ  TURA KALIP KALMADIĞINI BİLMİYORUZ”

En yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçim sistemimizin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz. Eğer milletimizin kararı cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlandığını gösteriyorsa. Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalması yönünde yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri biz yüzde 50’in üzerinde bir oy oranıyla bu tutu bitireceğimize inanıyoruz. Zira yurt dışı oylar tamimiyle ülkemize intikal etmiş değil sayımları devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘itiraz’ tepkisi! “Olacağı engelleyemezsiniz”