Şehit pilot deprem bölgesine gitmek için emekliliğini dondurmuş

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 8:08 am - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 8:08 am

Kahramanmaraş’ta, kalkış için yönlendirdiği helikopterin pervanesinin çarpması sonucu şehit olan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun deprem bölgesine gitmek için emekliliğini dondurduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta şehit olan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun cenazesi dün Kahramanmaraş Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile askeri personel katıldı.

EMEKLİLİĞİNİ DONDURDU

Törende konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, “6 Şubat’ta meydana gelen depremin 1’inci ayını doldurduğumuz bugünlerde maalesef çok kıymetli silah arkadaşımız Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nu helikopter kazasında kaybettik. 28 senelik meslek hayatına çok büyük fedakarlıklarla çalışan kahraman arkadaşımız geçtiğimiz ay emekli dilekçesi vererek mesleğini şerefiyle, onuruyla yapmış olduğu bu kutsal görevi tamamlamak üzereyken deprem olayından sonra emekliliğini dondurarak gönüllü olarak burada görev yapmıştır. Son 1 ayda depremle ilgili jandarma teşkilatımız tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte askerimiz, polisimiz, gönüllü vatandaşlarımız hep birlikte vatandaşımızın deprem yaralarını sarmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Adalıoğlu’nun cenazesi, Ankara’ya gönderildi.

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinden şehit haberi geldi