Stefan Kuntz’dan Arda Güler ve Jürgen Kloop itirafı! “Türkiye’de sabır yok beni kovarlar”

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 11:23 am - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 2:54 pm

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler ve Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Kloop ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Güler ile ilgili, “Onun yeteneğinin ancak yüzde 10’u bende vardı” diyen Kuntz, Kloop’la arasında geçen Türkiye diyaloğunu da anlattı.

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler ile dünyaca ünlü Teknik Direktör Jürgen Kloop ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’e konuşan Kuntz, Güler ile ilgili “2-3 yıl sonra asıl aşamasını kaydedip Türk futboluna değer katabilecek. Onun yeteneğinin ancak yüzde 10’u bende vardı” diye konuştu.

Jürgen Kloop’la arasında geçen Türkiye diyaloğunu da aktaran Kuntz, “Jürgen Klopp, ‘Türkiye’de gerçekten sabır diye bir şey var mı?’ diye sordu. Klopp ‘Türkiye’de çalışmam, beni kovarlar. Çünkü sabır yok’ demişti. Türkiye’de günlük sonuçların, mağlubiyetlerin, neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişimin beklenmediğini merak etti” dedi.

Kuntz’un açıklamaları şöyle:

“Arda Güler bizim için bir cevher! Türkiye’nin, Türk futbolunun bir değeri. Arda Güler ile alakalı sorduğunuz için mutluyum. Sizler Türk basını olarak şunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Geçmişte de Arda’ya gösterilen ilgi başka futbolculara da verildi. Ve bu ilgi sonucunda bazı oyuncularımız erken transferler yaptılar, yanlış kararlar verdiler. Ya da bunun altında ezilip futbol hayatlarını zor sürdürdüler. Futbol içinde fazla rol almadılar. Beklenen başarıyı gösteremediler.”

Arda Güler’e eski İtalyan futbolcudan övgü

“ÖNÜNDE 2-3 YIL VAR”

“Arda’nın Türk futboluna vuracağı damga, sağlayacağı katkı, verecekleri yarın ya da 6 ay sonra deği! Doğru geliştirilirse 2-3 yıl sonra asıl aşamasını kaydedip Türk futboluna değer katabilecek. Kulüplerin, yetkililerin daha dikkatli, uzun vadeli, sabırlı kararlar vermesi ve kamuoyunun da bunun bilincinde olması önemli. Biraz daha gönül isterdi ama fiziksel yapısı daha güçlü olsun. (Gülerek) Onun yeteneğinin ancak yüzde 10’u bende vardı.”

Stefan Kuntz: Yüzde 1 bile istifayı düşünmüyorum

“JORGE JESUS’LA KONUŞTUK”

“Tabii ki sayın Jesus ile Arda üzerine de konuştuk. Arda ile birlikte diğer potansiyel A Milli Takım oyucularımız hakkında da bilgi aldık. Kulüpler içinde verilen kararlar, yapılanma, kulübün içindedir.”

KLOPP’LA DİYALOĞUNU AKTARDI

Öte yandan Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Kloop ile arasında geçen diyaloğu da aktaran Kuntz, “Jürgen Klopp, ‘Türkiye’de gerçekten sabır diye bir şey var mı?’ diye sordu. Klopp ‘Türkiye’de çalışmam, beni kovarlar. Çünkü sabır yok’ demişti. Türkiye’de günlük sonuçların, mağlubiyetlerin, neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişimin beklenmediğini merak etti.” ifadelerini kullandı.

Kuntz açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Jürgen Klopp’un bir kulüpte göreve geldikten sonraki başlangıç süreleri sıkıntılı ya da düzenleme içinde geçer. Kendisi Türkiye’de günlük sonuçların, mağlubiyetlerin, başarısızlıkların neden insan kaynaklı görüldüğünü, gelişim adına neden beklemediklerini merak etti. Örneğin Dortmund… Klopp’un takıma gelişinden belirli süre sonra başarı elde edilmeye başladı. Ama normalde Türkiye’de o süre zarfında inanılmaz eleştiriler olur. Türkiye’de, Klopp’u şaşırtan konu bu.” ifadelerini kullandı.