Eski NATO Yüksek Komutanı’ndan Erdoğan’a: Kimse seçim yapmak istemez

Yayın tarihi: 21 Ocak 2023 Cumartesi 4:08 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2023 Cumartesi 4:09 pm

Eski NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı James Stavridis, “NATO’nun Türkiye’nin aktif ve pozitif bir üye olmaya devam etmesine ihtiyacı var. Aynı zamanda Finlandiya ve İsveç‘i de eklemeye ihtiyacı var. Kimse ikisi arasında seçim yapmak istemez. Bunun olup olmayacağı Erdoğan’a bağlı” dedi.

Eski NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı James Stavridis, Bloomberg’e yazdığı yazısında Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında PKK’ya destek verilmesi nedeniyle NATO üyeliği konusuna uzayan gerginliğe değindi.

James Stravridis, NATO’nun hem Türkiye’ye hem de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Stravridis, “NATO’nun Türkiye’nin aktif ve pozitif bir üye olmaya devam etmesine ihtiyacı var. Aynı zamanda Finlandiya ve İsveç’i de eklemeye ihtiyacı var. Kimse ikisi arasında seçim yapmak istemez. Bunun olup olmayacağı Erdoğan’a bağlı” ifadelerini kullandı.

Stravridis ayrıca, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini engellemesinin “savaş suçlusu” olarak nitelediği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir “armağan” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İsveç Savunma Bakanı Jonson’dan ziyaret iptaline ilk yorum!