“Oğluma 10 lira harçlık veremedim” diyen anne gözyaşlarını tutamadı

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 3:33 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 3:36 pm

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özbek, semt pazarında vatandaşların sorunlarını dinledi. Ekonomik sıkıntılar içinde yaşadığını söyleyen anne, biri üniversitede biri lise sonda iki çocuk okuttuğunu ama 10 lira harçlık vermediğini söylerken gözyaşlarına boğuldu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Özbek, İstanbul Sultanbeyli ve Sancaktepe arasında kurulan bir semt pazarında vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Yoksulluk sınırı asgari ücretin 5 katına çıktı!

“4 BİN LİRA MAAŞ ALIYORUM HANIMIMLA BANA ANCA YETİYOR”

Emekli maaşıyla geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen yaşlı bir adam, “Yönetimi alacak parti bu halkın derdine derman olacak mı, huzur getirecek mi? 4 bin lira maaş alıyorum. Hanımımla bana anca yetiyor. Kirada oturmuyoruz da yetiyor yoksa yetmiyor. Kiralar bugün çıkmış 8-10 bin lira halk ev bulamıyor. Gelecek yönetim bunu ucuzlatacak mı?” diye sordu.

Özbek ise, ev kiralarının yükselmesinin nedeninin ülkeye gelen göçmenler olduğunu belirterek, “Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak göçmen var. Her gün yüzlerce sığınmacı bizim ülkemizin sınırından elini kolunu sallaya sallaya geliyor.” dedi.

“ÇOCUĞUMA 10 LİRA HARÇLIK VEREMEDİM”

Geçinememekten dert yanan bir kadın ise, “Benim iki çocuğum var. Biri üniversiteye gidiyor biri lise sona gidiyor. Gerçekten sabahleyin ben ona 10 lira harçlık veremedim. Çünkü yok. Ben belediyeye gittim burs vermediler. Böyle bir şey yok. 150 lirayla pazara geldim. Bu benim pazar param. Pazar çantamda hiçbir şeyim yok. Çünkü çok yoksuluz. Her şey de gözümüz kalıyor, bir şey alamıyoruz. Terlikle geldim pazara.” diyerek içinde bulunduğu duruma isyan etti.

“Okula içi boş ekmekle gelen, açlıktan bayılan çocuklar var”

ZAFER PARTİSİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Zafer Partisi, semt pazarındaki vatandaşların isyanını sosyal medya hesabından, “Kiralar pahalı, faturalar yüksek, alım gücü her geçen gün düşüyor. Türk Milleti’ne, kendi vatanının işgalini finanse ettirip, milyonlarca sığınmacı ve kaçağı, Türk Milleti’nin sofrasından çaldıklarıyla besliyorlar. Söz veriyoruz, sığınmacı ve kaçaklar gidecek, ekonomi düzelecek.” notuyla paylaştı.