Meteoroloji’den birçok kente kuvvetli sağanak uyarısı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 7:44 am - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 7:44 am

Meteoroloji’nin raporuna göre, bugün ve yarın olmak üzere birçok ilde kuvvetli sağanak yağışın yanı sıra fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatleri itibarıyla Muğla kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi ile Antalya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR

Öte yandan Marmara ve Batı Karadeniz’de bazı illerde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına bekleniyor. Meteoroloji vatandaşları şu ifadelerle uyardı:

“Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.”

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Öğle saatlerinden itibaren Muğla kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in kuzeyi ile Antalya, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.” denildi.

Dikkat! Meteoroloji’den Marmara için kuvvetli rüzgar uyarısı