House Of Cards yıldızı Kevin Spacey cinsel istismardan 31 milyon dolar tazminat ödeyecek

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 10:32 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 10:42 am

ABD’li aktör Kevin Spacey hakkındaki cinsel istismar iddiaları sonrası House of Cards dizisinin kadrosundan atıldı. Spacey, dizi yapımcısı MCR’yi zarara uğrattığı gerekçesi ile 31 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. 

Hakkında prodüksiyonda çalışan genç ekip üyelerine karşı cinsel istismar iddiaları çıkan Hollywood yıldızı Kevin Spacey’nin, geçtiğimiz kasım ayında yapım şirketi tazminat ödemesine karar verildi. MCR’yi zarara uğrattığı gerekçesi ile verilen  31 milyon dolar tazminat cezası için Spacey, temyiz talep etti. Spacey’in talebi  Los Angeles’taki bir yargıç tarafından reddedildi. Yargıç Mel Red Recana, Spacey ve avukatlarının verilen kararın haksız olduğunu gösterecek delilleri olmadığını belirtti.

“GENÇ ERKEKLERİ SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE SUİSTİMAL ETTİ”

MRC’nin avukatı Michael Klump, karardan sonra “Mahkeme kararından memnunuz” dedi. MRC’ın mahkemeye sunduğu dosyalar Spacey’nin nasıl film, televizyon ve tiyatro kariyeri boyunca birlikte çalıştığı genç erkeklere karşı sistematik bir şekilde gösterdiği suistimal, cinsel taciz ve uygunsuz dokunma gibi davranışlardan bahseden suçlamalar sonrasında Netflix dizisi House of Cards’dan atıldığını anlatıyor.

“MRC MİLYONLARCA DOALR KAYBETTİ”

Gazete Oksijen’in aktardığına göre; aynı zamanda yargıç, Spacey’nin defalarca MRC’ın yönlendirmelerine, uygulamalarına ve taciz karşıtı olan politikalarına uygun bir şekilde hizmet vermeyi içeren sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğini ekledi. Dizide politikacı Frank Underwood’u canlandıran aktör, suçlamalar sonrası çıkarılmadan önce, beş sezon boyunca House of Cards’da başrol oyuncusuydu.

Spacey’nin ayrılışı dizinin altıncı sezonunun kısaltılmasına ve yeniden yazılmasına sebep olarak MRC’ın milyonlarca dolar gelir kaybetmesine neden olduğu için kararda yargıç, Spacey’nin sözleşmesinin kalanı için hak sahibi olmadığı kararına vardı.

NE OLMUŞTU?

Spacey, geçen ay İngiltere mahkemesinde 17 yıl öncesine dayanan cinsel istismar suçlamalarını reddetti. 14 Temmuz günü Old Bailey Londra’da şu an 30’larında ve 40’larında ola üç erkek ile ilgili beş farklı suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Suçların Londra ile Gloucestershire’da 2005’le 2013 arasında, Spacey’nin Old Vic tiyatronun sanat yönetmeni olduğu zaman geçtiği iddia ediliyor.

Hakim, 2023’ün başında gerçekleşecek ileri bir duruşma ile birlikte, seneye 6 Haziran’dan üç ila dört hafta sonrasına duruşma koydu. Aynı zamanda Spacey’ye karşı suçlamalarını halka açık bir şekilde yapan ilk kişi olan aktör Anthony Rapp ile davası Ekim 2022’de New York’ta başlayacak.

Kevin Spacey’den taciz iddialarına videolu yanıt