Gezi tutuklamalarının 100. günü! “Haksız yere yargılayanlar hesabını verecek”

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 6:03 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 6:22 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Davası tutuklamalarının 100. gününde “Gezi’yi haksız yere yargılayanlar ve onları haksız yere içerde tutanlar bunun hesabını verecekler” açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gezi Davası’nın 25 Nisan 2022 tarihinde yapılan son duruşmasından çıkan mahkûmiyet ve tutuklama kararlarının 100. gününde açıklama yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın karar duruşmasında Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18 yıl hapis cezası ve hepsinin ayrı ayrı tutuklanmasına karar vermişti. Aynı dosya kapsamında iş insanı Osman Kavala’ya ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Özel, “Gezi nedeniyle yedi mücadele insanı 100 gündür haksız yere tutuklular. Tarih önünde Gezi aklanmıştır. Gezi’yi haksız yere yargılayanlar bunun hesabını verecektir” ifadelerini kullandı.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Gezi kararının, haksız Gezi tutuklamalarının tam 100. günü; Silivri’de dört, Bakırköy Cezaevi’nde üç arkadaşımız toplam yedi, kentin haklarını koruyan, insanların haklarını koruyan, doğayı koruyan mücadele insanı haksız yere tutuklular.

Ne diye? Recep Tayyip Erdoğan onları kendi zihninde mahkûm etti diye. Kimi iki kimi üç kimi dört kez yargılandı ve beraat ettiler bu suçlardan. Ama her seferinde Recep Tayyip Erdoğan bunu kabul etmedi ve yeniden yargılanmalarını istedi. İşte böyle bir hukuksuzluğun sonunda Tayyip Erdoğan’ın atadığı memurları tarafından mahkûm edildiler. Tarih önünde Gezi aklanmıştır ve tarih önünde Gezi’yi haksız yere yargılayanlar ve onları haksız yere içerde tutanlar bunun hesabını verecekler.”

Özgür Özel’den Bülent Turan’a: Ucuz yalan peşindesiniz