Erdoğan: ‘Kazanırsak mültecileri göndereceğiz’ diyor, biz göndermeyeceğiz

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 3:37 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 3:57 pm

Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Anneleri üzerinden Batı’ya ve muhalefete yüklendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Diyarbakır Anneleri üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefeti hedef aldı.

Batı’ya da seslenen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İyilere hürmet ve vefa nasıl önemli ise, kötülere karşı da o derece haşmetli olmak önemlidir. Bizler terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz. Ülkemizin birliği, refahı, kardeşliği olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Masum vatandaşlarımızdan binlerce şehitler verdik. Okula giden öğrencileri, öğretmenleri, kurban eti dağıtan körpe delikanlıları, namaz kıldıran imamı katleden bir barbarlığa defalarca şahit olduk. Yaklaşık 40 yıldır bölücü terör örgütü mensupları sadece yaktılar, sadece yıktılar.

‘SİYASİ GÖRÜNÜMLÜ İNSAN KAÇAKÇILARI…’

Kütüphanelerini yaktıkları, öğretmenlerini şehit ettikleri, mazlum Kürt çocuklarını cehalete mahkum ederken, kendi çocuklarını en iyi okullara gönderdiler. Bir avuç cesur ana, Kürt kardeşlerimizin sırtına kene gibi yapışan sülüklere artık yeter dediler. Diyarbakır Anneleri korku duvarlarını parçalamak ile kalmadı, siyasi görünümlü insan kaçakçılarının maskelerini de indirdi.

‘BATI’NIN HELGA’SI, GEORGE’UNA SÖYLÜYORUM…’

Diyarbakır’daki yüreği yanık anaların eylemlerine bir kez olsun sahip çıkmadılar! Bunu Batı’nın George’una, Helga’sına söylüyorum. Hani sizin insan haklarınız? Terör örgütü ve siyasi uzantılarına tepki göstermek yerine ahlaksızca devleti suçladınız.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Anaların kapısını çalmaktan korkan siyasetçi müsveddelerini gördük. Kaldıkları otele çağırdılar. Ayaklarına gitmediler, gidemediler.

‘İKTİDAR OLURSA BUNLARI GÖNDERECEKMİŞ, BİZ GÖNDERMEYECEĞİZ’

İnsanlığın içinde bulunduğu girdaptan iyiliğin kanatlarına tutunarak çıkabiliriz. dün Afganistan’dan, Irak’tan, Suriye’den geldiler. Bugün Ukrayna’dan geliyorlar. Mazlumların sığınağı olmaya devam edeceğiz. İktidar olurlarsa bunları Suriye’ye göndereceklermiş, Afganistan’a göndereceklermiş. Biz göndermeyeceğiz. Biz ensarın ne olduğunu biliyoruz. Ev sahipliğine devam edeceğiz. Ben sevgili milletime sesleniyorum. Sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilir. Ecri çok büyüktür.

Biz hep düşenin yanında olduk. Bunlar katillerden kaçıyorlar, sığınacak tek yer var Türkiye diyorlar, bize geliyorlar. Biz gönlümüzü açacağız, şunu da unutmayacağız. Allah’ın yardımı bize her zaman yakın olmuştur. Fetih Rabbim’in lütfu ile gelmiştir, Türkiye de bunca badireyi onla atlatmıştır. Adam göndereceğim diyor. İşte bizim farkımız bu. Kendi insanlarımız içinde de kimseyi mahsun, boynu bükük, kalbi kırık bırakmayacağız.”