Nihat Hatipoğlu’ndan kadınlara regl dersi

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 3:54 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 3:54 pm

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Bir kadının regl halinin bitiminden sonra yeniden regl olması için aradan 15 günlük bir sürenin geçmesi lazım. 15 gün geçmeden yeniden bir kanama görülürse bu kanama regl kanaması sayılmaz” açıklamasında bulundu.

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu kadınlara regl “dersi” verdi. Hatipoğlu, Sabah gazetesinde yer alan ‘Din için değil kendimiz için endişe edelim’ başlıklı yazısının sonunda okuyucularından geldiğini belirttiği soruları yanıtladı.

Bir okuyucusundan gelen “Bir kadın birer hafta aralıkla yeniden regl olabilir mi?” şeklindeki soruya Hatipoğlu şöyle yanıt verdi:

“Bir kadının regl halinin bitiminden sonra yeniden regl olması için aradan 15 günlük bir sürenin geçmesi lazım. Bu 15 günlük süreye “temizlik süresi” denir. Bu süreçte ibadetlerini yerine getirmelidir. 15 gün geçmeden yeniden bir kanama görülürse bu kanama regl kanaması sayılmaz”

JİNEKOLOGLAR NE DİYOR?

Adet düzensizliği olarak da bilinen durumlarda kanamaların süresi değişebiliyor. 21 günden az veya 35 günden uzun sürede kanamalar gerçekleşebiliyor. Hatipoğlu’nun “15 gün geçmeden yeniden bir kanama görülürse bu kanama regl kanaması sayılmaz” açıklamasının bilim dünyasında bir karşılığı olmadığı biliniyor.

Nihat Hatipoğlu Sezen Aksu’ya tepki gösterdi: Dilerim bu hatadan döner