İstanbul’da marketlerde fiyat denetimi

Yayın tarihi: 25 Aralık 2021 Cumartesi 12:23 am - Güncelleme: 25 Aralık 2021 Cumartesi 12:23 am

İstanbul’un bazı ilçelerinde marketlerde fiyat denetimi yapıldı. Zabıta ekiplerince zincir marketlere yönelik yapılan denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında tutarsızlık bulunan işletmeler hakkında tutanak hazırlandı.

Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Balıkçılar Çarşısı bölgesinde yer alan marketlere giderek denetimlerde bulundu. Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapıldı. Ekipler, döviz kuru düşüşünün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti. Bazı ürünlerde önemli indirimler olduğu, bazılarında ise fiyatların düşmediği gözlendi. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden zabıta ekipleri, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı. Etiket ve irsaliyelerde tespit edilen fiyat farklılıkları hakkında rapor tutularak, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderildi.

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı zincir marketlerde denetim gerçekleştirdi. Yılbaşı öncesinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen “raf fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıkıyor” yönündeki şikayetler üzerine harekete geçti. 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu kapsamında denetimlerini yapan ekipler, vatandaşın mağdur olmaması için raflardan aldıkları ürünlerin etiketlerini kasa fiyatları ile karşılaştırdı. Ürünlerde fiyat etiketi bulunmayan marketleri uyaran zabıta ekipleri, marketlerde stok denetimi de yaptı. Denetimler sırasında fiyat farklılığı tespit edilen marketler için tutulan tutanaklar, Tüketici Mahkemesi Heyetine gönderilecek.

Babacan’dan Erdoğan’ın ‘ben yoktum’ sözlerine yanıt: Orada, Beştepe’deydiniz!