Merih Yıldız’ın “Düşler Ormanı” sergisine kapılarını açıyor

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 6:45 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 6:45 pm

UKKSA Sanat Galerisi bu kez Türkiye’nin en önemli genç ressamlarından biri Merih Yıldız’ın “Düşler Ormanı” sergisine kapılarını açıyor. 25 Aralık 2021 Cumartesi saat 16.00’da açılışı düzenlenecek olan sergi 8 Ocak 2022 tarihine kadar görülebilir.

Değerli sanat tarihçisi ve sanat eriştirmeni Ümit Gezgin, sanatçımız Merih Yıldız ve “Düşler Ormanı” adlı sergisi için şu sözleri dile getiriyor:

“Düşler Ormanı” sadece fantastik anlatımlarla kendi kişisel gizemini ortaya koymaz, sanatçının, aynı zamanda gerek figür kullanımında, gerekse de doğa  betimlemelerinde ne kadar başarılı ve yaratıcı olabildiğinin de göstergeleri olarak karşımıza çıkar.

Genç kuşağın öncü ve yenilikçi temsilcisi olarak Merih Yıldız, kendini aşma becerisini de gerçekleştirmiş ve düşlerle gerçekliği çok güzel harmanlamış ressamların başında gelmektedir.

25 Aralık 2021- 8 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan sergi, Fenerbahçe Mahallesi, Itrıdede Sokak, No: 17/ A, Kadıköy- İstanbul UKKSA Sanat Galerisi adresinde ziyaretçilerini beklemektedir.

 

Not: Pandemi koşulları gereği tüm ziyaretçilerin sergi salonuna HES kodu ile giriş yapmaları zorunludur.