AKP’den Meclis’te CHP’ye TRT oyunu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 3:14 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 3:28 pm

Elektrik faturalarına TRT’nin  katkı payı kesintisi ve limanların 49 yıllığına özelleştirilmesi dün Meclis’te kabul edildi.

Teklifin komisyon görüşmeleri sırasında düzenlemeye itiraz eden CHP, Genel Kurul’da evet oyu kullandı. HDP ve İYİ Parti’nin çekimser kaldığı düzenlemeye hayır oyu veren tek isim İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk oldu.

Düzenlemenin kabul edilmesi ile özelleştirilen ve işletme süreleri 49 yıldan az olan limanların sözleşmeleri 49 yıllığına uzatıldı. Yabancı sermayenin hakim olduğu limanlar için yeniden ihaleye gerek duyulmadı. Torba düzenleme ile ayrıca TRT payları da kaldırılmış oldu. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlardan Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği, Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfı’nda görev alanların bu aylıkları kesilmemesi de hüküm altına alınmış oldu.

ENGİN ALTAY’DAN AÇIKLAMA

Düzenlemeye komisyonda karşı çıkan ve bu konuda muhalefet şerhi hazırlayan CHP, elektrik faturalarından TRT payı alınmasın diye teklife evet dediklerini açıkladı. Sakıncalı maddelerin varlığına rağmen teklife evet dediklerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bizce olumsuz görülen maddeler de var ancak elektrik faturalarından TRT payının kaldırılması bizim de yıllardır söylediğimiz bir husustu. Tabii biz bunu yeterli bulmuyoruz, bandrol paralarının da alınmamasını talep ettik ancak Genel Kurul bunu uygun görmedi. Yunus Emre, Kızılay, Maarif Vakfı, Yeşilay gibi kurumlarımızda çalışanların çift maaş alması çok makul görmediğimizi de belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Canlı yayın gerildi! Sen bırak kardeşim