Araştırmada şaşırtan sonuç! Darkling böceği dişisini ilişkiye bakın nasıl hazırlıyor

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:17 am - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:19 am

Yapılan bir araştırmaya göre darkling böceği, ilişkiden önce dişi böceğe oral seks yapıyor. Çin Tarım Bilimleri Akademisi tarafından yapılan araştırmaya göre erkek darkling böcekleri, dişiye ilişkiden önce ağzıyla zevk veriyor.

T24’ün çevirdiği araştırmada oral seks sırasında dişi böceğin de karşısındakine ilgisini göstermek için ‘kalçasını’ ileri geri oynattığı belirtildi. Ecology ve Evolution’da yayımlanan araştırmaya göre bunların arkasında “romantik” bir niyet yaymıyor. Darkling böceklerinin cinsel ilişkisi 4 adımdan oluşuyor; erkek dişiyi buluyor, oral temas kuruyor, üzerine çıkıyor ve birlikte oluyorlar. Araştırmada bu böcekler arasında oral seksin karşı cinsle birlikte olabilmek için önemli bir adım olduğu belirtildi.

DARKLİNK BÖCEĞİ

Darkling böceği , Tenebrionidae böceklerinin büyük ailesinin ortak adıdır . Tenebrionidae’deki türlerin sayısının 20.000’den fazla olduğu tahmin edilmektedir ve aile dağılımı açısından kozmopolittir. Tenebrionid böcekleri , bitki tutucular olarak çoğunlukla çöllerde ve ormanlarda ekolojik nişler işgal eder . Çoğu tür genel omnivorlardır ve çürüyen yapraklar, çürüyen odun, taze bitki maddeleri, ölü böcekler ve larva ve yetişkin olarak mantarlarla beslenir. [8] Bolitotherus dahil birçok cins, poliporlarla beslenen özelleşmiş fungivorlardır . Daha büyük türlerin çoğu uçamaz ve T. molitor gibi yetenekli olanlar , bunu yalnızca gerekli olduğunda, örneğin dağıldığında veya yetersiz beslendiğinde yaparlar.
Bu böcekler kısa ve karanlık olma eğilimindedir; bazılarında ise parlak işaretler vardır. Her kıtada bulunmasına rağmen, ılık ve kuru iklimlerde daha yaygındır. Çoğu üye kuru, çürüyen bitki örtüsü veya hayvan dokusuyla beslenir . Bazıları ahşapta; diğerleri larvalarla beslenir veya karınca yuvalarında yaşarlar.

5 yıl kullanılan bir yatakta 10 milyon haşere yaşıyor!