AKP, Muğla’nın en önemli barajlarından birini satıyor!

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 12:39 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 12:39 pm

Muğla Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı özelleştiriliyor. CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, bu özelleştirmenin maliyetinin vatandaşın sırtına yükleneceğini söyledi.

Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildi. Özelleştirilmesi için ihaleye çıkarılan baraj, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarından birisi. CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay konuya ilişkin “Bu baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemlidir. Akköprü Barajı 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Binlerce insan tarımsal üretimle hayatını kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Burak Erbay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Akköprü Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Akköprü Barajı’nın Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgesi için önemine değinen Erbay, bu özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.